Jag är inte partisk på något sätt och vis, men
det här är den absolut bästa citronpajen jag ätit.
Någonsin!
Jag har ett skräck-exempel från skolans hemkunskap i åttan
där vi skulle bara citronpaj.
Sååååå sur!!
Efter det har jag varit lite skeptisk till just citronpaj.
Och att göra en som är gluten- och sockerfri...
Det kan ju inte bli bra, eller?
Jooo!!
Det kan det.
Lilla loppans väldans goda citronpaj
Börja med pajskalet.
Sätt ugnen på 150° varmluft.
Blanda ihop:
2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 tsk sötningmedel (jag tog steeviaströ)
60 gram halvsmält smör
1 msk vatten
1 tsk fiberhusk
När allt är blandat så trycker du ut allt i en springform
och fördelar upp på kanten.
Sedan kan den vila ca 10 min i frysen så den behåller formen
i ugnen och inte smälter ner.
Förgrädda pajskalet i ca 8-10 min.
Nu gör vi fyllningen:
6 ägg
2 citroner
1 dl sötningsmedel
1 dl crème fraiche
200 gram Philadelphiaost
1 1/2 dl grädde
Vispa ägg och sötning poröst och fluffigt.
skölj citronerna noga, riv skalet och pressa ut juicen.
Nu ska vi blanda skalet, citronjuice, crème fraiche,
Philadelphiaost och grädde
i en bunke.
Blanda sedan i äggsmeten. och rör försiktigt tills allt blivit blandat.
Häll smeten i pajskalet och grädda i ca 40 min. (Fortfarande 150°.)
Lägg gärna över ett bakplåtspapper om du inte vill att pajen
ska få för mycket färg.
Servera med en klick grädde och njuuuut av den lena citronsmaken.
Mums!
L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar