Förra året gjorde jag en semmelkrans till semmeldagen.
Gluten/laktos och sockerfri är den också, bra va!
Den blev sååå god så jag tänker faktiskt göra den i år med.
Och här är receptet...
Mandelmassa:
2 dl mandelmjöl
1 dl steevia strö
1 äggvita (spara gulan)
1/4 tsk flytande mandelarom
smeten:
2ägg + äggulan som blev över från mandelmassan.
1.5 dl mandelmjöl
100 gram laktosfritt smör
1 msk laktosfri vispgrädde
1/2 dl steevia strö
1 tsk stött kardemumma
Topping:
Vispad laktosfri grädde
Steevia strö
Rör ihop mandelmassan.
Sätt ugnen på 200 grader . Smält smöret.
Vispa ihop mandelmassan och äggen. Tillsätt smör och blanda ordentligt.
Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
Smöra en springform och ströa med kokosflingor.
Tjoffa i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 17min.
Ta ut och låt den svalna helt.
Strö på steevia strö.
Vispa grädden hårt och spritsa runt om.
Jisses vad gott!!
Kram och hej
L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar