Fixade till den här härliga rabarberpajen.
Väldigt god och nyttig.
LCHF-vänlig!
Lite sur sa lille A, men vi andra gillade den.
Här kommer receptet:
(och som vanligt gör jag på en höft, alltså inga exakta mått)
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta en fin pajform och smöra den.
Plocka rabarber, skölj dem och skiva i smala slantar.
lägg i dem i formen så det täcker botten och lite till.
Häll på ca 1/3 dl sötströ
Smält ca 100g smör i en kastrull.
blanda i ca 2 dl hackade hasselnötter och hackade sötmandlar.
ca 1dl kokos ska också i, tillsammans med ca 1/2 dl solrosfrön.
Häll i lite mandel eller kokosmjöl också så det blir en bra smulpajs-konsistens.
Häll i max 1/2 dl sötströ. (smaka gärna av.)
Och rör ihop.
Häll nötjoxet över rabarberna och tjoffa in den fina formen i ugnen ca 30 min.
Låt den svalna lite och ät den gärna tillsammans med vispad grädde med lite vaniljarom i.
Gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar