onsdag 11 januari 2017

Lchf kanelbullemuffins recept

I bland kan jag bli så där skogstokigt sugen på kanelbullar.
Ni vet, doften av kanel och socker i en ljuv kombination när man precis har bakat eller öppnat en påse, mmmmm!

Svårt att sitta där då med en slät kopp te och intala sig själv att man är sååå duktig och detta är minsann trevligt...

FÖR DET ÄR DET INTE ALLTID!!!

I bland vill jag faktiskt bara ha en JÄ*%LA BULLE!!!

Men det finns hopp!

Det finns faktiskt ett alternativ som är nära lika god
 som en varm, nybakad kanelbulle.
Inte riktigt, men nära.

Här kommer receptet!

5 ägg
1.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
100g smält smör
2 dl grädde
2 msk steevia strö
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 krm vaniljpulver

Fyllning
50g smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kanel
1-2 tsk  steevia strö

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda i hop fyllningen först.

Smält sedan smöret i en kastrull och blanda ner övriga ingredienser. 
Vispa ägg och steevia pösigt. 
Blanda i smör och grädde. 
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten så det blandas. Fördela i muffinsformar, gör ett hål i mitten där du lägger i fyllningen. 
Grädda i ugnen ca 15 min.


Bra substitut att ha i frysen när bull-cravingen är som värst!

Kram kram
L

2 kommentarer:

  1. Ljuvligt! Vet du hur mycket kolhydrater det blir i varje?

    SvaraRadera
  2. Nej, det vet jag inte... Räknar inte kolhydrater så noga.
    Sedan beror det ju helt på vilket märke av mandelmjöl och steevia man använder.

    SvaraRadera