Längst in i kylskåpet hittade jag tre mjuka päron.
Ingen i min familj gillar att äta mega-mjuka päron.
Eftersom jag anser att man ska använda all mat man köper så kom jag på att dessa päron skulle smaka bra i en mjuk kaka.
Och eftersom jag försöker undvika gluten och socker så fick det bli
en typ av LCHF kaka.
Receptet kommer här:
2 dl kokosmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,75 dl steeviaströ
100 g smält smör
2 ägg
3 msk grädde
1 msk bakpulver
En uns vaniljpulver
Ugnen ska stå på 175°
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Blanda grädden och äggen med smöret.
Blanda ihop steeviaströ, mjölet, bakpulver och vaniljpulver
och häll det i smörblandningen.
Häll smeten i en smörad form.
Jag "bröar" alltid med kokos.
Skiva päronen fint och lägg de över smeten.
Pudra över lite kanel över allt.
Grädda i ca 20 min och låt kakan svalna innan servering.
Gott!
Härlig start på maj!
Kram L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar