tisdag 26 juli 2016

Ljuvlig rabarberpaj - LCHF

Fixade till den här härliga rabarberpajen.
Väldigt god och nyttig.
LCHF-vänlig!


Lite sur sa lille A, men vi andra gillade den.

Här kommer receptet:

(och som vanligt gör jag på en höft, alltså inga exakta mått)

Sätt ugnen på 175 grader.

Ta en fin pajform och smöra den.
Plocka rabarber, skölj dem och skiva i smala slantar.
lägg i dem i formen så det täcker botten och lite till.

Häll på ca 1/3 dl sötströ

Smält ca 100g smör i en kastrull. 
blanda i ca 2 dl hackade hasselnötter och hackade sötmandlar. 

ca 1dl kokos ska också i, tillsammans med ca 1/2 dl solrosfrön.
Häll i lite mandel eller kokosmjöl också så det blir en bra smulpajs-konsistens. 

Häll i max 1/2 dl sötströ. (smaka gärna av.)
Och rör ihop.

Häll nötjoxet över rabarberna och tjoffa in den fina formen i ugnen ca 30 min.

Låt den svalna lite och ät den gärna tillsammans med vispad grädde med lite vaniljarom i.

Gott!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar