måndag 12 februari 2018

Glutenfri semmelkrans

Förra året gjorde jag en semmelkrans till semmeldagen.
Gluten/laktos och sockerfri är den också, bra va!

Den blev sååå god så jag tänker faktiskt göra den i år med.

Och här är receptet...


Mandelmassa:
2 dl mandelmjöl
1 dl steevia strö
1 äggvita (spara gulan)
1/4 tsk flytande mandelarom 

smeten:
2ägg + äggulan som blev över från mandelmassan.
1.5 dl mandelmjöl
100 gram laktosfritt smör
1 msk laktosfri vispgrädde
1/2 dl steevia strö
1 tsk stött kardemumma

Topping:
Vispad laktosfri grädde
Steevia strö

Rör ihop mandelmassan.
Sätt ugnen på 200 grader . Smält smöret.
Vispa ihop mandelmassan och äggen. Tillsätt smör och blanda ordentligt.
 Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
 Smöra en springform och ströa med kokosflingor.
 Tjoffa i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 17min. 
Ta ut och låt den svalna helt. 
Strö på steevia strö.
Vispa grädden hårt och spritsa runt om.
Jisses vad gott!!

Kram och hej

L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar