tisdag 16 maj 2017

Lchf pannacotta med rabarberpuré



Efterrätter!

Vem blir inte lycklig av efterrätter, va.
Det vill väl alla ha nån gång ibland, eller hur?

Den här pannacottan är perfekt till lchf:are eller diabetiker eller till den som vill undvika att äta för mycket kolhydrater om det går...

Och ljuvligt god blev den också!



Jag hittade receptet på Baker vs. runner.

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 45 ml Steeviaströ
  • 450 ml grädde
  • 1 vaniljstång

Lägg de tre gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Under tiden blandar du grädde, steeviaströ och vaniljstång.
För att få så mycket smak som möjligt delar du på vaniljstången och skrapar ur fröna. Men allt ska användas i pannacottan så släng inget.

Koka upp allt och låt det koka någon minut.
Tag av från plattan, krama ur allt vatten ur gelatinbladen,
och rör ner dem i grädden.
Blanda tills det är slätt.

Häll upp i portionsformar.
Jag fick 5 portioner.
Och ställ in i kylskåp minst 2 timmar.

Rabarberpuré

  • 200g rabarber
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 65 ml steeviaströ
  • Ev. röd karamellfärg

Skär rabarbern i mindre bitar och blanda den med steevian och vaniljpulvret.
Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk.
Mixa sedan ihop det med en stavmixer till en slät puré.

Om det blir en brunaktig sörja, som i mitt fall, så funkar det fint att ta några droppar röd karamellfärg och blanda i.
Det ser lite mer aptitligare ut då :)

Ställ den också i kylskåp och lägg purén ovanpå pannacottan 
alldeles innan servering.
Dekorera gärna med citronmeliss eller späda små rabarber.

Lycka till

L


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar