måndag 5 september 2011

Bounty kaka

Jag har bakat en kaka.

Syndigt god, men man kan ju försöka att BARA ta en bit!

Ha ha,  lycka till med det....


Alltså, Bountykaka

Kakbotten:
4½ dl Socker
4 dl vetemjöl
1½ tsk vanilinsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
3 st ägg
225g smält smör
2½ dl kokande vatten

Smörkräm:
200g smör
4 dl florsocker
2 st ägg
nästan ett helt paket kokos

Garnering:
1 paket ljus blockchoklad
1½ msk matolja

Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna och sedan smöret och vattnet.
Grädda kakan i smord och bröad långpanna. 
175° c i 15- 20 min.
Nu MÅSTE kakan svalna.

Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten.
Den här ska nu OCKSÅ svalna innan den bres över den kalla kakan.

Smält chokladen och rör i oljan. smeta in ovanpå smörkrämen.

Det vara bra att redan nu spåra i kakan med en vass kniv hur stora bitar man ska ha.
Skär man bara när kakan är kall bryts chokladen inte alltid där man vill.

Ställ kallt !

1 kommentar: