onsdag 14 september 2011

Plommonpaj

Jag fick även en hink plommon från mammas trädgård.
Stora gula och goda.
A åt så många att han blev lös i magen i flera dagar.


Men vad gör man med plommon?
Inte kan man göra sylt eller saft, eller kan man?
Och plommonmarmelad var ingen höjdare enligt barnen.

Men så hittade jag ett recept på plommonpaj i min receptsamling.
Det var gott!

Ca 10 plommon
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
150 g smör
1 rågad msk potatismjöl
1½ dl socker

Sätt på ugnen på 200° . Skölj,dela och kärna ur plommonen.
Blanda mjölet med valiljsockret.
Skär smöret i kuber och gegga ihop med mjölblandningen.
Tryck ut häften av degen i en pajform.
Platta till så att det blir en jämn botten.
Pudra över potatismjölet.
Lägg i plommonen med kupiga sidan upp.
Strö över sockret och resten av degsmulorna.
Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min.
Halvt uppäten paj

Njut tillsammans med vaniljsås och goda vänner.

Kram L

1 kommentar:

  1. Fick någon fart på magen efter att ha ätit av pajen?

    SvaraRadera